Autobuzele ar putea circula pe linia de tramvai din 2020, pentru fluidizarea traficului din Capitală

10 decembrie 2019, 18:49

Distanța dintre gardurile care delimitează calea de rulare a tramvaielor este de aproximativ 7 metri. Dacă ar trece două autobuze unul pe lângă altul ar rămâne o toleranță de câțiva zeci de centimetri, iar la intrarea în stație ar trebui să se aștepte unul pe altul.

De exemplu, autobuzele care circulă în mod normal pe linia de tramvai de pe Strada Vasile Lascăr din Capitală trec razant unul pe lângă celălalt, deși lățimea străzii este de aproape 10 metri. Specialiștii în mobilitate urbană nu cred că măsura ar putea fi aplicată peste tot.

Deocamdată, primarul general a anunțat că a trimis Parlamentului o propunere de modificare a Codului rutier pentru a putea pune măsura în aplicare.

Gabriela Firea, primarul Municipiului Bucureşti: Sperăm să avem aceste modificări legislative și, de la începutul anului viitor,  autobuzele STB să poată să circule legal pe linia de tramvai. Se va fluidiza foarte mult circulația.

Bucureștenii care merg cu autobuzul pierd mult timp în trafic și în stații din cauza aglomerației. Pot însă vedea în timp real, pe aplicația STB, unde se află mijloacele de transport și cât mai au de așteptat.

În 2017, Primăria a mai avut o încercare de a face o bandă unică pentru autobuze pe Șoseaua București Ploiești, dar a renunțat la scurt timp, după ce cozile de mașini de la intrarea în Capitală s-au întins pe câțiva kilometri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite