Austria: Viața revine treptat la normal. S-au redeschis magazinele și saloanele de înfrumusețare

4 mai 2020, 11:56

Bernhard are un salon în centrul Vienei. Când a fost decretată starea de urgență din cauza pandemiei și a fost nevoit să-și închidă afacerea credea că o să dea faliment. Acum respiră ușurat pentru că are programări făcute pentru toată luna. A organizat echipa în două ture care practic nu se întâlnesc deloc, spațiile dintre scaune au fost mărite și după fiecare client se dezinfectează. În ciuda tuturor măsurilor de precauție tot se teme de un al doilea val.

”Oricând poate apărea al doilea val care poate aduce o nouă carantină. Sunt convins că nici o afacere nu va supravieţui unui asemenea scenariu”, spune Bernhard Plasil Ossig, prorietar de salon.

Clienții au revenit și în zona comercială unde magazinele mici s-au redeschis. Mallurile mai au de așteptat. Proprietarul unui asemenea magazin spune că deocamdată sunt avantajați pentru că, în timpuri normale, este greu să faci față competiției cu marile lanțuri de supremarketuri.

”Acum toţi sperăm că afacerile să reînceapă mai repede decât ne-am fi aşteptat, spune Guemther Rossmanith, proprietar al unui magazin.

Dacă totul merge bine și nu se mai înregistrează vreo creștere a numărului persoanelor infectate cu SARS COV 2 atunci la jumătatea lunii mai se vor deschide și restaurantele urmând că pe 29 mai să se redeschidă și hotelurile.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite