Austria impune lockdown total de luni şi vaccinarea obligatorie de la 1 februarie. Este prima țară din Europa care revine la restricții dure

19 noiembrie 2021, 12:17

Austria intră de luni în carantină natională. Anunţul a fost făcut de cancelarul conservator Alexander Schallenberg, după discuţii cu guvernatorii landurilor austriece. A fost anunţată şi obligativitatea vaccinării anti-Covid, considerată măsură esenţială pentru reducerea infectărilor.

Cancelarul Austriei s-a adresat populației cu un mesaj realist și emoționant: „Nu am reușit să convingem suficienți de mulți oameni să se vaccineze, trebuie să privim realitatea în față. Avem nevoie de sprijinul vostru pentru aplicarea noilor restricții, care vor dura cel mult 20 de zile. Reduceți contactele astfel încât sărbătorile de Crăciun să fie sigure. Carantina naţională intră în vigoare luni pentru maximum 20 de zile. Vom evalua situaţia după 10 zile.”

Carantina se va încheia automat pe 13 decembrie, cel mai târziu. După această dată nu va mai fi carantină pentru vaccinaţi sau pentru cei recuperaţi după boală.

În această perioadă, austriecii pot ieși din casă pentru a merge la lucru sau la medic, pentru cumpărături esențiale și pentru o scurtă plimbare. Restaurantele și magazinele neesențiale se închid. Autoritățile fac apel la părinți să-și țină copii acasă, dar școlile și grădinițele rămân deschise pentru cei care nu au această posibilitate. A fost anunțată și decizia vaccinării obligatorii de la 1 februarie 2022.

În Austria este deja în vigoare de luni un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, care pot să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic.

Alexander Schallenberg, cancelarul Austriei: „Creşterea constantă a ratei de vaccinare, cred că toţi suntem de acord cu acest lucru, este singurul mijloc de a ieşi din acest cerc vicios. Nu vrem un al cincilea val, nu vrem un al şaselea val.”

Introducerea carantinei naționale în Austria îi afectează și pe românii care și-au cumpărat pachete turistice în această perioadă.

Autoritățile austriece pregătesc un pachet de sanctiuni pentru persoanele care refuză vaccinarea anti-Covid.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite