Austria, Ungaria şi Cehia fac exerciții militare comune împotriva migranților

17 septembrie 2017, 10:50

Miniștrii Apărarii și de Interne din cele trei state au pus la punct un plan de actiune, care prvede măsuri de răspuns și coordonate în cazul unui aflux de migranți. Exercițiul a avut loc la 100 de km de Viena și a inclus 2.300 de militari. Scenariul s-a bazat pe grupuri de migranți care vin pe jos, forțare de frontieră, proceduri de control și înregistrare.

Exercițiul multinațional desfășurat în Austria este unul dintr-o serie de antrenamente care testează mecanisme de răspuns la valuri de migrație ilegală, similare celor din 2015. Atunci sute de mii de oameni au intrat în Europa occidentală în câteva săptămâni folosind ruta balcanică. Acum pare inevitabil folosirea armatei în contextul pericolului terorist și migraționist. Militarii sunt implicați deja în misiuni de securitate publică, în lupta împotriva terorismului în Franța, Spania sau Belgia.

În același timp, Comisia Europeană va prezenta la sfârșitul lunii propuneri de modificare a regulilor Schengen, printre care și extinderea controalelor excepționale ce pot fi instituite la frontierele interne.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite