Austria: Sticker cu un ninja COVID 19 pentru fiecare elev testat negativ la școală

Şcolile din Austria au adoptat un sistem interesant prin care îşi testează elevii astfel încât să existe siguranţa că nu sunt infectați. În acelaşi timp, pentru fiecare test negativ, copiii primesc o inedită adeverinţă.

21 Mai 2021, 15:10 (actualizat 21 Mai 2021, 15:21) Știrile TVR |

Pentru a merge la scoală, elevii austrieci trebuie să se testeze de trei ori pe săptămână pentru a fi siguri că nu s-au infectat. Pentru a face lucrurile mai practice, autoritățile au imaginat și o latura practica a testării: fiecare elev care are rezultatul negativ primește un sticker cu un ninja covid 19, care atesta faptul că elevul este negativ.

Sincron Markus Krainz, director de şcoală: Suntem foarte mulţumiţi că există acest paşaport,că a fost gata la timp. Pe de o parte este foarte practic pentru copii, iar pentru noi nu înseamnă un efort prea mare. Ar fi fost mai complicat dacă ar fi trebuit să scriem adeverinţe individuale pentru toţi copiii.

Copiii sunt foarte mulțumiți că stickerul are rol de pașaport covid, și le permite accesul în diverse locuri precum piscine, restaurante, fizerii.

Pașaportul COVID inedit nu se aplica elevilor mai mici de zece ani, spre nemulțumirea acestora, care și-ar dori și ei o colecție de stickere cu ninja COVID.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI