Australienii plantează copaci pentru a salva viața ursuleților koala

23 noiembrie 2023, 10:16

Lucy, o femelă koala care a suferit cândva din cauza unei boli bacteriene, ronțăie liniştită frunze de eucalipt, într-o zonă în care copacii au fost plantaţi special pentru aceste animale. Vasta rețea de vegetație este un colac de salvare pentru koala și pentru numeroase alte specii, cum ar fi papagali, oposumi ori canguri, al căror habitat este din ce în ce mai ameninţat.

Lindy Stacker, voluntar: Problema este că am creat atât de mult haos și măcel, încât chiar trebuie să corectăm acest lucru. Koala merită un viitor. Toate animalele sălbatice merită și, dacă nu plantăm copaci și dacă nu oprim exploatarea forestieră, viitorul lor este cu adevărat sumbru și nu mai avem foarte mult timp să reparăm asta.

Australienii au plantat aproape 350 de mii de copaci, din 2019 până în prezent, şi îşi propun să mai planteze 150.000, în următorii doi ani.

Linda Sparrow, președinta fundației Bungalow Koalas:  Cu tot stresul la care sunt supuşi, accidente de maşină, atacuri de câini şi tot felul de chestii, sunt atât de multe cu care trebuie să-i ajutăm, ținându-i departe de şosele. Aşadar, coridoarele noastre încearcă, de fapt, să-i scape de oameni, de mașini, de câini, astfel încât să se poată mișca în siguranță prin peisaj, fără a fi nevoiţi să aibă de-a face cu noi, oamenii.

Se presupune că, în ritmul actual, koala va dispărea în sălbăticie, în sud-estul Australiei, până în 2050. Cele mai mari amenințări sunt incendiile de vegetație şi exploatarea forestieră. Potrivit autorităţilor australiene, țara a pierdut mai multe specii de mamifere decât orice altă regiune de pe glob.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite