Australian Open 2023 | Sabalenka – Rîbakina este finala la simplu feminin, care se va juca sâmbătă. Premiile sunt uriașe

Australian Open 2023 | Sabalenka - Rîbakina finala la simplu feminin
Australian Open 2023 | Sabalenka - Rîbakina finala la simplu feminin
26 ianuarie 2023, 15:35

Sabalenka, prima ei finală de Mare Şlem

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka s-a calificat în premieră în finala unui turneu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe poloneza Magda Linette cu 7-6 (7/1), 6-2, joi, la Melbourne, în semifinalele turneului Australian Open.

Sabalenka, a cincea favorită, a obţinut victoria după o oră şi 33 de minute în faţa unei poloneze (45 WTA) care până la acest turneu nu trecuse de turul al treilea la un Grand Slam. Ea atinsese semifinalele de trei ori în turnee de Mare Şlem, în 2021 la Wimbledon şi US Open, iar anul trecut din nou la US Open.

Numărul cinci mondial are totuşi două titluri de Mare Şlem în palmares, la dublu, în 2021 la US Open şi anul trecut chiar la Melbourne.

Sabalenka a obţinut joi a zecea sa victorie de la începutul anului, fiind neînvinsă.

Elena Rîbakina s-a calificat în finală la Australian Open

Jucătoarea kazahă de tenis Elena Rîbakina s-a calificat în premieră în finala Openului Australiei, învingând-o în două seturi, 7-6 (7/4), 6-3, pe belarusa Victoria Azarenka, joi, la Melbourne.

Rîbakina (locul 25 WTA), va disputa a doua finală de Mare Şlem din cariera sa, după ce în vara trecută a reuşit să cucerească trofeul pe iarba de la Wimbledon.

Învinsa ei din semifinala de joi, Victoria Azarenka, este dublă câştigătoare a trofeului la Australian Open (2012, 2013).

Elena Rîbakina, 23 ani, este născută la Moscova, dar deţine paşaport kazah.

Premii record la Australian Open 2023

Valoarea totală a premiilor pentru Australian Open 2023, primul turneu de Mare Şlem al sezonului din tenisul profesionist, care va debuta pe 16 ianuarie la Melbourne, va atinge cifre record de 76,5 milioane de dolari australieni (48,3 milioane de euro), în creştere cu 3,4 la sută.

Câştigătorii titlurilor la feminin şi masculin, la simplu, vor primi, fiecare, 2,975 milioane de dolari australieni (1,88 milioane de euro), iar sumele încasate de jucătorii eliminaţi în tururile precedente au crescut şi ele.

Directorul turneului, Craig Tiley, a precizat că ansamblul premiilor pentru turneele disputate în timpul verii australiene va depăşi pentru prima oară 100 de milioane de dolari australieni, echivalentul a 63,2 milioane euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite