Australia şi-a redeschis granițele după 600 de zile de restricții impuse de pandemia de COVID-19. Zeci de mii de australieni care trăiau în străinătate nu au mai putut să revină în ţara natală timp de 19 luni

Australia redeschide granițele după 600 de zile. Întâlnire emoționantă pe aeroport
Australia redeschide granițele după 600 de zile. Întâlnire emoționantă pe aeroport
1 noiembrie 2021, 09:43

Pe 20 martie 2020, Australia, o uriaşă ţară-continent, a impus unul dintre cele mai stricte regimuri din lume privind închiderea graniţelor naţionale, pentru a se proteja astfel de pandemia de COVID-19, informează AFP, potrivit Agerpres.

Zeci de mii de australieni care trăiau în străinătate nu au mai putut să revină în ţara natală timp de 19 luni. Cursele aeriene au fost rare, iar cetăţenii australieni care au primit totuşi permisiunea de a pătrunde pe teritoriul ţării au trebuit să respecte o costisitoare carantină de 14 zile la hotel.

Cele mai mari două oraşe din ţară, Sydney şi Melbourne, au decis să renunţe la aceste măsuri, iar australienii vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19 pot de acum să călătorească fără să mai intre în carantină.

Compania australiană Qantas a ţinut la sol cea mai mare parte a flotei sale pe durata pandemiei. CEO-ul companiei, Alan Joyce, s-a declarat încântat de această reluare a zborurilor internaţionale.

Pe aeroportul din Sydney, în zorii zilei de luni, primii pasageri care au aterizat şi-au exprimat zgomotos bucuria, dând naştere unor scene emoţionante în momentul în care au putut să îşi îmbrăţişeze din nou rudele.

Reîntâlnirea a fost „magnifică”, a declarat în faţa reprezentanţilor presei un australian, Tim Turner, care nu şi-a mai văzut fiul de peste un an.

În timp ce unii australieni aterizau la Sydney, alţii se pregăteau să se îmbarce pentru a-şi vedea rudele în străinătate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia