Australia impune sancţiuni Iranului şi Rusiei pentru încălcarea drepturilor omului

Ministrul australian de Externe Penny Wong
Ministrul australian de Externe Penny Wong
10 decembrie 2022, 07:01

Penny Wong a declarat că Australia impune sancţiuni de tip Magnitsky în cazul a 13 persoane şi două entităţi, inclusiv Poliţia Moravurilor din Iran şi Forţa de Rezistenţă Basij şi şase iranieni implicaţi în reprimarea protestelor declanşate de moartea tinerei Mahsa Amini în arest în luna septembrie.

Sancţiuni vor fi impuse şi în cazul a şapte ruşi implicaţi în ceea ce şefa diplomaţiei australiene a afirmat că a fost o tentativă de asasinare a liderului opoziţiei din Rusia, Aleksei Navalnîi.

Pe lângă aceste sancţiuni, Wong a informat că Australia impune sancţiuni financiare ţintite suplimentare în cazul a trei iranieni şi a unei companii iraniene pentru furnizarea de drone.

De la începutul conflictului, Australia a sancţionat sute de persoane şi entităţi din Rusia, inclusiv majoritatea sectorului bancar şi toate organizaţiile responsabile de datoria suverană a ţării. A furnizat, de asemenea, Ucrainei echipamente de apărare şi ajutor umanitar şi a interzis exporturile de minereuri de aluminiu şi alumină, inclusiv bauxită, către Rusia.

Guvernul de coaliţie liberal-naţional anterior a impus pentru prima dată sancţiuni de tip Magnitsky, măsuri prin care se aplică sancţiuni financiare şi interdicţii de călătorie în cazul unor persoane – în luna martie, ele vizând 14 cetăţeni ruşi. Preluare. Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite