Australia: Fragment desprins dintr-o rachetă a companiei SpaceX, descoperit într-un ţarc pentru oi

Fragment desprins dintr-o rachetă a companiei SpaceX
Fragment desprins dintr-o rachetă a companiei SpaceX
4 august 2022, 15:37

Bucata de metal, care s-ar fi prăbuşit pe Pământ în data de 9 iulie, a fost descoperită săptămâna trecută în Dalgety, un sat izolat din statul australian New South Wales, situat la aproximativ cinci ore de mers cu maşina în raport cu Sydney.

„E în acelaşi timp interesant şi straniu”, a declarat Brad Tucker, un astrofizician care s-a deplasat la faţa locului după ce a fost contactat în iulie de câţiva agricultori locali.

El a spus că descoperirea acelui fragment metalic pe un câmp i-a adus aminte de filmul SF „2001: A Space Odyssey”.

Agenţia spaţială australiană a confirmat într-un comunicat că deşeul spaţial provenea de la o misiune desfăşurată pe orbită de SpaceX, o companie deţinută de miliardarul Elon Musk.

Brad Tucker a precizat că acea bucată de metal face parte din secţiunea abandonată a capsulei Crew-1 în timpul reintrării sale în atmosfera terestră în 2021.

Alte deşeuri spaţiale au fost găsite pe terenuri învecinate şi este posibil ca şi ele să aibă legătură cu aceeaşi misiune a companiei SpaceX.

Majoritatea deşeurilor spaţiale se prăbuşesc în mare, dar, odată cu dezvoltarea accelerată a activităţilor operate de industriile spaţiale din lumea întreagă, cantitatea de deşeuri care se prăbuşesc pe uscat ar trebui să crească.

„Trebuie să înţelegem că există un risc probabil ca un astfel de incident să se producă într-o zonă locuită”, a subliniat acelaşi purtător de cuvânt.

Agenţia spaţială australiană a precizat că depune eforturi pentru a reduce numărul deşeurilor spaţiale şi că a evocat această problemă la nivel internaţional.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite