AUSTRALIA | Șefa de la Apărare a acceptat să plătească despăgubiri unei foste colaboratoare, pe care o numise „mincinoasă ordinară”

Linda Reynold
Linda Reynold
12 martie 2021, 11:20

Brittany Higgins, care afirmase în februarie că a fost violată în 2019 în biroul ministrului, a publicat un comunicat în care a asigurat că ministrul Linda Reynolds i-a cerut scuze şi că problema a fost rezolvată.

„Sunt încântată că ministrul şi-a retras afirmaţiile şi îi accept scuzele”, a subliniat Higgins, în vârstă de 26 de ani.

„Aceasta a fost foarte complicat pentru mine şi vreau să subliniez că singurul motiv pentru care am ales să vorbesc este pentru a-i ajuta pe alţii”, a declarat ea.

Higgins a lansat o procedură pentru calomnie în urma comentariilor fostei sale şefe care s-au scurs în presă.

La rândul său, ministrul Linda Reynold a dat publicităţii un comunicat în care şi-a retractat afirmaţiile şi a prezentat din nou scuze.

„Dat fiind că acest comentariu a ajuns să fie public, ceea ce nu mi-am dorit niciodată, vreau de asemenea să-mi retrag cuvintele şi să prezint scuze sincere lui Brittany Higgins, recunoscând durerea şi prejudiciile provocate”, a afirmat Linda Reynold.

Suma pe care ministrul o va plăti ca despăgubire fostei colaboratoare nu a fost făcută publică. Cu toate acestea, Brittany Higgins a spus că ceea ce va rămâne după achitarea taxelor judiciare va merge la o organizaţie care ajută victimele agresiunilor sexuale.

Această înţelegere intervine după o serie de dezvăluiri şi acuzaţii care au zguduit guvernul conservator australian al lui Scott Morrison.

Un alt „greu” al executivului, principalul consilier juridic al guvernului Christian Porter a dezvăluit la începutul lunii martie că el ar fi ministrul vizat de vechi acuzaţii de viol, pe care le-a respins categoric.

Acest viol ar fi fost comis în 1988 împotriva unei adolescente pe atunci în vârstă de 16 ani, care a decedat în iunie anul trecut – o sinucidere, conform presei – fără să fi depus o plângere.

Din ce în ce mai multe voci se ridică pentru a denunţa modul în care guvernul australian tratează acuzaţiile de agresiune sexuală şi de hărţuire.

Parlamentul a fost criticat în repetate rânduri că este un mediu de muncă „toxic”. În ultimii ani, mai multe femei au denunţat acte de hărţuire sau comportament sexual inadecvat în interiorul legislativului.

Mii de persoane sunt aşteptate luni la manifestaţii ce vor fi organizate în toată ţara pentru a denunţa modul în care guvernul a gestionat aceste acuzaţii.

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite