Australia a pierdut mai multe specii de mamifere decât orice alt continent. În ultimii 5 ani, comunităţile ameninţate de catastrofe au crescut cu 20 la sută

22 iulie 2022, 21:01

Din raportul întocmit de autorităţile de la Canerra reiese că sunt peste 12 mamifere care au dispărut de pe continentul de la antipozi, cel puţin 13 specii de reptile.

Ministrul australian al Mediului a făcut această trecere în revistă a situaţiei catastrofale în care se află natura de pe continent. Sunt în mare parte efectele acţiunilor umane care au distrus în timp ecosistemele, iar acum nu se mai poate face nimic peste noapte.

Este o evaluare a ultimilor 5 ani în care Australia a fost afectată de secetă, incendii violente, inundaţii, o perioadă în care temperatura în zonă a crescut, la fel şi nivelul apelor a căror aciditate e semnificativ mai mare.

Sunt în pericol vieţuitoarele marine, nu numai cele de pe uscat, şi nenumărate plante.

Raportul publicat zilele acestea atrage atenţia că Australia riscă să se transforme într-un tărâm sterp şi mort dacă politicienii şi locuitorii nu vor lua măsuri imediat pentru a reduce drastic emisiile de dioxid de carbon şi dacă nu vor fi alocaţi mai mulţi bani pentru protejarea speciilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite