Aura Woodward, directorul fundației „Prințul de Wales”: Această vizită a Prințului Charles este făcută la cererea Guvernului Marii Britanii

29 martie 2017, 10:00

Aura Woodward a dezvăluit în interviu care au fost motivele primei vizite a Prințului Charles în România, în 1998 și a dat detalii despre cea de-a doua vizită oficială a Prințului, care începe astăzi în țara noastră.

Prințul Charles și-a dorit foarte mult să vină în România pentru că a aflat de intențiile care erau publice în perioada comunistă de a demola foarte multe așezări tradiționale, și era foarte îngrijorat de riscul de a dispărea anumite așezări cum sunt cele medievale. În 1998 când a venit a fost o vizită de explorare, mai degrabă. Și, desigur, că în ultimii 20 de ani a învățat foarte multe despre România și asezările noastre, despre oameni și despre ce poate să facă, cum poate să contribuie la anumite proiecte. Cele trei mari arii în care noi lucrăm: patrimoniul, antreprenoriatele la țară, agricultura sunt de interes pentru Prințul de Wales, atunci când vine vorba despre sprijinul pe care el poate să-l acorde României. Este a doua vizită oficială din ultimii 20 de ani, ceea ce înseamnă că această vizită este făcută la cererea Guvernului Marii Britanii. Această vizită include întâlniri oficiale, Alteța Sa va vizita multe proiecte, inclusiv ale Fundației Prințul de Wales și a altor organizații pe care le sprijină în România, a declarat Aura Woodward.

De peste 20 de ani, de când a venit prima oară în România, reprezentantul monarhiei britanice s-a atașat de tradițiile, valorile și specificul cultural al comunităților istorice din Transilvania.

În 2015, Prințul Charles și-a lansat propria fundație în România — Fundația Prințul de Wales—, o organizație caritabilă cu scop educativ ce urmărește să sprijine păstrarea patrimoniului, agricultura și dezvoltarea durabilă în România.

Directorul executiv al Fundației Prințul de Wales este Aura Woodward, născută în România.

Moştenitorul coroanei britanice se va afla în ţara noastră între 29 şi 31 martie, în cadrul unui tur regional care va continua cu vizite în Italia şi Austria.

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis îl va primi, miercuri, pe Prințul Charles la Palatul Cotroceni și că temele de discuție vor viza dezvoltarea și aprofundarea relației de Parteneriat Strategic dintre România și Marea Britanie, inclusiv în domeniul securității, evoluția relațiilor dintre cele două țări în perspectiva Brexit, cu accent pe situația comunității românești din Marea Britanie, precum și ampla activitate caritabilă desfășurată de Prințul de Wales în România.

Șeful statului îi va conferi Prințului Charles „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Este cea de-a doua vizită oficială a prinţului Charles la Bucureşti, după cea din 1998. Între timp, a venit de mai multe ori în ţara noastră, dar în cadrul unor vizite private.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite