AUR solicită Parchetului European și Laurei Codruța Kovesi să investigheze modul în care s-a făcut contractarea vaccinurilor anti-COVID-19

Vaccinuri
Vaccinuri
23 noiembrie 2021, 10:27

„Achiziţia acestor vaccinuri este afacerea secolului sau poate chiar a mileniului. Sunt în joc foarte multe miliarde de euro din banii contribuabililor europeni. Suntem cu toţii îndreptăţiţi să aflăm cum au fost negociate aceste contracte, care sunt legăturile familiei van der Leyen cu Big Pharma, de ce au fost secretizate contractele. Instituţiile europene sunt primele chemate să dea exemplu de transparenţă şi de intransigenţă cu privire la cheltuirea banilor publici. Îi cer doamnei Kovesi să se implice personal din funcţia de procuror şef pentru a face lumină în acest caz”, afirmă  deputatul George Simion, copreşedinte AUR, într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, investigaţii independente de presă „au scos la iveală date şi informaţii concrete cu privire la legături directe între familia preşedintei Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, şi o mare companie producătoare de vaccinuri anti-COVID”.

Senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, susţine, la rândul său, că Parchetul European are datoria să demareze o anchetă pe marginea acestui caz, întrucât explicaţiile Ursulei van der Leyen privind modul în care s-au achiziţionat vaccinurile întârzie.

„Aceste acuzaţii foarte grave apărute în sfera publică trebuie lămurite cât mai curând. Pentru că explicaţiile doamnei Ursula van der Leyen cu privire la modul în care s-au achiziţionat vaccinurile întârzie, considerăm că Parchetul European are datoria să demareze o anchetă pe marginea acestui caz. Este în joc credibilitatea instituţiilor europene (…)”, afirmă Târziu în acelaşi comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite