AUR şi-a lansat proiectul politic cu care vrea să ajungă la guvernare în 2024. A fost semnat un protocol de colaborare cu Alianţa Naţional Ţărănistă

8 iunie 2022, 20:54

Alianţa Naţional Ţărănistă, cu care AUR a semnat protocolul de colaborare, este prima din nu mai puţin de 50 de formaţiuni cu valori suveraniste şi patriotice care s-ar putea alătura unui pol conservator. Cel puţin aşa susţine liderul partidului, George Simion, care a lăsat uşa deschisă pentru oricine, chiar dacă până acum AUR s-a pronunţat vehement împotriva traseismului politic.

Fost membru şi deputat PNŢCD, preşedintele Alianţei Naţional Ţărăniste visează la o construcţie similară cu fosta Convenţie Democrată din 1996.

AUR a pierdut de la începutul legislaturii 7 deputaţi, 5 doar în ultimele luni. Cea mai recentă demisie care a făcut valuri este cea a fostului preşedinte AUR Satu Mare: el acuza conducerea partidului de fariseism.

Liderii AUR spun însă că Iulian Câcău nu mai era în partid de 6 luni. Nu sunt îngrijoraţi de demisiile din ultima vreme şi consideră toate acuzaţiile care li se aduc nefondate.

AUR este al patrulea partid din Parlament, cu 40 de deputaţi şi senatori. Acţiunile şi declaraţiile controversate ale acestora au stârnit de multe ori proteste în Parlament şi în societatea civilă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite