AUR anunță inițierea procedurilor de suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Este nevoie de semnăturile a 156 de parlamentari

1 noiembrie 2021, 14:31

Într-o declarație publică, liderii partidului au declarat că vor începe strângerea de semnături pentru acest demers.

Potrivit Constituției, propunerea de suspendare trebuie formulată de cel puțin o treime din numărul deputaților și senatorilor. Pentru aprobare, este nevoie de majoritatea voturilor parlamentarilor. Dacă acest lucru se întâmplă, trebuie organizat referendum pentru demiterea președintelui.

”Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor, ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna această procedură de suspendare”, a declarat Simion, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că marţi, la audierile miniştrilor propuşi în Guvernul condus de Nicolae Ciucă, AUR va începe să strângă semnături de la parlamentari.

„Mâine, la audierile miniştrilor, care oricum sunt degeaba şi sunt un simulacru, ca toate aceste consultări, noi o să începem să luăm semnătură cu semnătură de la parlamentari. Avem nevoie de 156 de parlamentari să semneze aceste tabele de demitere din funcţie a preşedintelui – o treime din Parlament şi 234 de parlamentari care să voteze”, a afirmat Simion.

Potrivit acestuia, AUR va strânge semnături în fiecare localitate din ţară şi în diaspora.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite