Augustin Lazăr va fi audiat de Secția pentru procurori a CSM pe 13 noiembrie

25 octombrie 2018, 10:55

Avizul CSM este consultativ. Decizia de a-l revoca sau nu pe Augustin Lazăr îi aparține președintelui Klaus Iohannis. Voci din sistemul de Justiție spun să președintele nu are foarte multe de făcut. Decizia CCR din vară privind-o pe Laura Codruța Kovesi l-a obligat pe președinte să o revoce de la șefia DNA. CCR a explicat că președintele se poate opune deciziei de revocare a unui înalt procuror șef pe doar pe motive de legalitate nu și de oportunitate.

Prin urmare președintele se poate opune revocării lui Augustin Lazăr doar dacă Tudorel Toader nu a respectat procedura. Prin urmare sunt voci care spun că soarta lui Augustin Lazăr este pecetluită, a transmis Alexandru Costache.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat miercuri că declanșează procedura de revocare din funcție a procurorului general. Raportul făcut de Tudorel Toader are 63 de pagini cu 20 de puncte.

Cererea de revocare a procurorului general urmează să ajungă la Consiliul Superior al Magistraturii, care trebuie să dea un aviz consultativ.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat un raport cu 20 de motive pentru care Augustin Lazăr nu mai poate rămâne în funcție.

În replică, procurorul general spune că acesta e un demers de natură să destabilizeze Ministerul Public.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat că raportul de evaluare a activităţii sale prezentat de Tudorel Toader  este modul prin care Executivul, prin ministrul Justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public.

Lazăr a arătat că, în toate deciziile pe care le-a luat, a respectat principiile și valorile constituţionale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă