Augustin Lazăr a cerut CSM încetarea detaşării la MJ a procurorului Constantin Sima, căruia Florin Iordache îi delegase atribuţii

2 februarie 2017, 12:27

ACTUALIZARE Florin Iordache a declarat joi după-amiază că îşi exercită în continuare atribuţiile de ministru şi că şi-a delegat doar operaţiunile curente privind salarii şi răspunsurile către alte autorităţi pe timpul cât se află la Parlament la dezbaterea bugetului.

„Delegarea este de operaţiuni curente, începând de la salarii până la răspunsuri către cei cărora trebuie să le dăm un răspuns foarte clar. Deci, în continuare atribuţiile de ministru le exercit eu, dar răspunsurile curente către autorităţi le poate semna un secretar de stat”, a afirmat Iordache la Parlament, după şedinţa CExN al PSD.

Şi eu l-am întrebat pe domnul ministru Iordache, pentru că auzisem pe surse că îşi dă demisia. Şi l-am întrebat şi eu în plenul CEx-ului despre ce e vorba şi mi-a spus pentru că de la DNA s-au solicitat documente care trebuiau să fie semnate oficial de şeful instituţiei şi el trebuia să vină aici şi a delegat aceste atribuţii. Ceilalţi miniştri nu aveau de ce să facă acest lucru„, a explicat ulterior Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Premierul Sorin Grindeanu a arătat că a solicitat fiecărui ministru să nu trimită secretar de stat atunci când prezintă bugetul în comisiile de specialitate din Parlament.

L-am întrebat acest lucru pentru că, pentru câteva ore, atât timp cât a fost prezent în şedinţa CEx, înţeleg că au venit anumite instituţii ale statului şi trebuiau puse la dispoziţie anumite documente, înregistrări din Ministerul Justiţiei. Cineva trebuia să semneze de predare-primire cu acele instituţii. (…) Va veni în Parlament, e normal. Am cerut fiecărui ministru să nu trimită secretar de stat când se prezintă bugetul în comisiile de specialitate, ci să vină miniştrii, e normal ca activitatea ministerelor să continue, e o chestiune de procedură„, a menţionat Grindeanu.

ACTUALIZARE Augustin Lazăr a motivat solicitarea către CSM „având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse”.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a delegat până în 7 februarie atribuțiile curente referitoare la desfășurarea activității Ministerului Justiției, a precizat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al instituției, Cristina Liță.

Potrivit reprezentantului MJ, atribuțiile au fost delegate secretarului de stat Constantin Sima, începând cu data de 1 februarie și până în 7 februarie.

Purtătorul de cuvânt a precizat că motivul delegării atribuțiilor este legat de activitatea intensă a ministrului pentru aprobarea bugetului pe anul 2017.

Florin Iordache este artizanul ordonanței de modificare a Codurilor Penale.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri demisionează din guvern: „România nu merită ce i se întâmplă acum”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite