Audierile din Comisia de Apărare pe tema protestului din 10 august, eliminate de pe ordinea de zi. Prefectul Capitalei şi ministrul de Interne urma să dea explicaţii

4 septembrie 2018, 13:39

Senatorul PSD Şerban Nicolae a cerut să fie eliminate audierile de pe ordinea de zi a Comisiei. El a susţinut că este o lipsă de respect faţă de membrii Comisiei, pentru că invitaţiile nu au fost făcute cu aprobările tuturor membrilor. Solicitarea lui Şerban Nicolae a fost supusă la vot şi a avut câştig de cauză.

La audieri erau invitaţi Speranţa Cliseru, prefectul Capitalei – de la ora 13,00, Laurenţiu Cazan, şeful dispozitivului care a coordonat activitatea jandarmilor la mitingul din 10 august – la ora 13,45, şi ministrul Carmen Dan – de la ora 14,30, pentru a oferi detalii legate de cauzele violenţelor care au avut loc în Piaţa Victoriei.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, s-a prezentat la audiere la cinci minute după decizia de modificare a ordinii de zi a Comisiei, votată cu 7 voturi pentru şi 4 împotrivă.

Cliseru a asistat pentru câteva minute la discuţiile în contradictoriu dintre senatorii PSD şi cei ai Opoziţiei şi apoi a părăsit sala, după care şi senatorii Puterii au plecat de la lucrările Comisiei. Şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite