Audieri maraton în cazul stimulatoarelor cardiace. Mai mulți medici de la Spitalul ”Sfântul Spriridon” din Iași vor da declarații

9 martie 2023, 10:11

Sunt 25 de medici și 230 de pacienți care vor da declarații în fața anchetatorilor în dosarul stimulatoarelor cardiace refolosite de la pacienți decedați sau provenite din surse necunoscute. Audierile au început încă de dimineață, iar pacienții, mai ales persoane în vârstă, au venit pe rând să vorbească cu procurorii.

Oamenii, veniți din mai multe județe ale Moldovei, au spus că au ajuns la medicul ieşean Dan Tesloianu după ce au primit recomandări de la alţi medici. Pacienții au povestit echipei TVR că au fost întrebați și dacă i-au dat mită medicului Tesloianu pentru intervențiile chirurgicale.

Surse judiciare au declarat că dosarul s-a extins cu noi capete de acuzare de luare de mită, atât la adresa medicului Tesloianu, cât și în cazul altor medici implicați în acest dosar.

Anchetatorii cercetează încă 18 acte de luare de mită, în afara celor deja menționate în dosar.

Sursele citate au anunțat că urmează să vină la audieri chiar şi şefi din Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, acolo unde profesa medicul Tesloianu. Acesta a fost arestat preventiv și se află încarcerat la București. Avocații săi susțin că este nevinovat și că actele sale ar fi salvat vieți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite