Audieri în cazul înregistrărilor de la DNA Oradea. Procurorii spuneau că le fac dosare judecătorilor, ca să intre frica în ei

9 ianuarie 2019, 11:27

ACTUALIZARE 5 procurori de la DNA Oradea au fost chemați pentru explicații la Secția de anchetă a magistraților din Parchetul General. Trebuie să dea explicaţii după ce în presă au apărut înregistrări cu ei vorbind despre dosarele judecătorilor.

Procurorii DNA Oradea susțin că nu își mai amintesc acum ce au discutat în urmă cu mai bine de un an și nu își explică cine i-a înregistrat.

Deocamdată, procurorii de la DNA Oradea au fost audiaţi ca martori, însă nu este exclus să fie formulate acuzaţii împotriva unora dintre ei.

Pentru acest caz a fost deschis deja un dosar penal in rem.

ACTUALIZARE Deja procurorii au venit la Parchetul General, mai exact la Secția de investigare a infracțiunilor din justiție, a transmis Alexandru Costache. Această secție a deschis un dosar penal și a început urmărirea penală in rem împotriva acestor procurori, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, un avocat din Oradea a publicat o înregistrare cu acești procurori de la DNA Oradea. În înregistrare procurorii se lăudau că fac dosare penale unor judecători din Oradea, „ca să intre frica în ei”. Prin urmare, Secția de investigare a infracțiunilor din justiție s-a sesizat in rem și a deschis acest dosar penal cu mai multe infracțiuni cum ar fi cercetare abuzivă sau abuz în serviciu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite