Audieri în cazul copilului mort la Sanador. Avocata părinților: Este inadmisibil ca după o intervenție chirurgicală să nu se efectueze nicio analiză de sânge

31 octombrie 2018, 11:17

 

Până în prezent, în acest dosar, în fața anchetatorilor au mai venit mama băiețelului și medicul SMURD, care a încercat fără succes să-l resusciteze pe copil.

Avocata părinților a spus că moartea copilului a survenit ca urmare a unei culpe medicale, pentru că medicii au tratat cu indiferență semnele de după operație, asupra cărora părinții au atras atenția. Avocata susține că o analiză de sânge ar fi relevat starea copilului.

Din punctul nostru de vedere este o culpă medicală, pentru că este inadmisibil ca după o intervenție chirurgicală să nu se efectueze nicio analiză de sânge. Dacă s-ar fi efectuat o analiză de sânge, post operatoriu orice medic și-ar fi dat seama că este ceva în neregulă, probabil că ar fi fost redeschis pacientul. Nefăcându-se nicio analiză a fost tratat cu indiferență în ciuda semnelor de paliditate pe care le avea pacientul, a arătat avocatul.

O altă problemă sesizată de avocatul părinților pentru care a cerut explicații oficiale spitalului Sanador, este lipsa publicării pe site-ul unității a unei acreditări valabile. În acest moment existând publicată o acreditare expirată.

Din câte am observat, pe site-ul dânșilor nu există acreditarea valabilă. Este emisă undeva în 2012 având valabilitate 60 de luni, ar fi însemnat că a expirat anul trecut în 2017 și de asemenea laboratorul spitalului nu apare ca fiind unul dintre laboratoarele acreditate. Sunt doar patru laboratoare acreditate, dar altele decât cel al spitalului, de către RENAR. Dacă nu au acreditare nu ar trebui să funcționeze. Problema juridică care s-ar pune, dacă ar fi real, și poate nu au afișat această acreditare, ar însemna că toate decontările cu Casa Națională de Asigurări Sănătate, sunt decontări care s-au efectuat nelegal (…) Vă dați seama câți bani ar trebui dați înapoi bugetului CNAS, ar fi una dintre consecințe, doi -ar trebui închis. Nu ne dorim lucrul acesta, a specificat avocata.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite