Audierea miniştrilor Bogdan Aurescu şi Violeta Alexandru în comisiile de specialitate din Senat a fost amânată pentru luni

Comisiile reunite de politică externă, afaceri europene şi muncă ale Senatului îi vor audia luni pe miniştrii Afacerilor Externe şi Muncii, Bogdan Aurescu şi Violeta Alexandru, şi nu joi, cum stabilise iniţial Biroul permanent, relatează Agerpres.

06 Mai 2020, 16:45 (actualizat 06 Mai 2020, 16:54) Știrile TVR |
Senatul României. Arhivă.

Audierea va viza măsurile luate de Guvern pentru protejarea lucrătorilor români din străinătate în perioada pandemiei.

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a propus sâmbătă, într-un mesaj pe Facebook, audierea ministrului de Externe Bogdan Aurescu.

Cazanciuc a mai scris pe Facebook că solidaritatea muncitorilor români care lucrează în străinătate trebuie să devină "o realitate", iar statul român ar trebui să negocieze, prin acorduri cu alte ţări, condiţii mai bune pentru cei care aleg să muncească peste hotare.

"La 1 Mai 2020, Solidaritatea, aşa cum a fost cunoscută iniţial în România sărbătoarea muncitorilor, trebuie să devină urgent o realitate pentru miile de muncitori români îmbarcaţi în avioane şi duşi să lucreze câmpurile unde ziua de muncă înseamnă 12 ore pe zi, şapte zile din şapte, aşa cum se întâmpla acum două secole, când erau abandonaţi de ţara de origine şi exploataţi de ţara 'adoptivă'", a afirmat Cazanciuc.

Potrivit lui Cazanciuc, diplomaţii români trebuie să verifice ceea ce presa prezintă drept "suferinţele muncitorilor români".

Cazanciuc, a afirmat luni că, în cazul în care la audierile miniştrilor Muncii şi de Externe vor rezulta "lucruri mult mai grave" în legătură cu plecarea românilor la muncă în străinătate în condiţii de pandemie, se poate ajunge la constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a analiza detaliile acestor plecări.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunţat că cei doi miniştri se vor prezenta "fără ezitări" la audierea din comisiile de specialitate ale Camerei superioare.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 37°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 29°C 25°C
CONSTANTA 31°C 30°C
CRAIOVA 34°C 31°C
BRASOV 28°C 27°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI