Au primit Lumina Învierii la Mănăstirea Putna

Momentul a fost trăit cu emoție la mănăstirea Putna de sute de credincioși veniți din toate colțurile țării. Pentru liniștea sufletească pe care o capătă aici și pentru a celebra împreună cu ceilalți marea Sărbătoare a Învierii Domnului.

24 Aprilie 2022, 17:40 (actualizat 24 Aprilie 2022, 18:33) Știrile TVR |

”Credință este un gest comunitar, se arată ucenicilor, femeilor mironosițe, să ne aducă prin Credință împreună”, spune protosinghel Gherasim Șoca, ghid al mănăstirii Putna.

După post și rugăciune, după săptămâna Patimilor, creștinii primesc în sfârșit vestea cea mare: Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

”Așteaptă cu multă emoție momentul când se vor împărtăși cu sfintele taine cu trupul și sângele domnului pentru că este cea mai potrivită pregătire pentru această mare sărbătoare”, spune monah Alexie Cojocaru, ghid al mănăstirii Putna.

Pentru credincioși, sărbătoarea înseamnă o curățare după un post lung, înseamnă o binecuvântare că au reușit să ajungă la mănăstire unde s-au rugat și pentru pace.

Credincioșii au adus și coșuri cu bucate de Paști pentru a fi sfințite iar după ce au primit lumina, au dus-o acasă vestind și celorlalți Învierea Mântuitorului.

”Oricât de apăsăți am fi de necazuri sau de păcatele noastre, să nu uităm că mai presus de toate este dragostea lui Hristos înviat care ne spune și nouă că există viață dincolo de moarte!”, spune protosinghel Gherasim Șoca, ghid al mănăstirii Putna.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI