Au primit Lumina Învierii la Mănăstirea Putna

24 aprilie 2022, 17:40

”Credință este un gest comunitar, se arată ucenicilor, femeilor mironosițe, să ne aducă prin Credință împreună”, spune protosinghel Gherasim Șoca, ghid al mănăstirii Putna.

După post și rugăciune, după săptămâna Patimilor, creștinii primesc în sfârșit vestea cea mare: Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

”Așteaptă cu multă emoție momentul când se vor împărtăși cu sfintele taine cu trupul și sângele domnului pentru că este cea mai potrivită pregătire pentru această mare sărbătoare”, spune monah Alexie Cojocaru, ghid al mănăstirii Putna.

Pentru credincioși, sărbătoarea înseamnă o curățare după un post lung, înseamnă o binecuvântare că au reușit să ajungă la mănăstire unde s-au rugat și pentru pace.

Credincioșii au adus și coșuri cu bucate de Paști pentru a fi sfințite iar după ce au primit lumina, au dus-o acasă vestind și celorlalți Învierea Mântuitorului.

”Oricât de apăsăți am fi de necazuri sau de păcatele noastre, să nu uităm că mai presus de toate este dragostea lui Hristos înviat care ne spune și nouă că există viață dincolo de moarte!”, spune protosinghel Gherasim Șoca, ghid al mănăstirii Putna.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Paștele la mănăstire, departe de agitația orașelor

Grecii marchează începutul postului Paștelui cu o bătaie cu făină