Au preluat ștafeta de la adulți. Copii care se implică în acțiuni împotriva sărăciei, abuzului și violenței față de micuții mai puțin norocoși

Mii de copii din România ajung epuizați la școală după muncile din gospodărie, sau adorm flămânzi. Indiferența autorităților îi condamnă, de fapt, la un trai plin de lipsuri. Asta deși România s-a angajat să respecte drepturile copiilor prin convenția ONU acum 30 de ani. Schimbarea începe însă cu noi. În 'Săptămâna implicării' mii de copii au preluat ștafeta de la adulți.

22 Noiembrie 2019, 14:30 (actualizat 22 Noiembrie 2019, 15:38) |
Statistici îngrijorătoare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Daria este în clasa a XII-a și de câțiva ani se implică activ în protejarea drepturilor copiilor. Este voluntar în două organizații.

Daria Stoica, voluntar Terre des Hommes și Salvați Copiii: În 12 ani nu am întâlnit decât o singură persoană cu dizabilități și un singur copil de etnie romă pentru ca apare segregarea socială, nu sunt lăsați să se integreze în clase de copii normali.

Statisticile sunt îngrijorătoare. Aproape o treime dintre copiii din România trăiesc în sărăcie. Organizațiile care apără drepturile copiilor arată că anual peste 46.000 de copii abandonează școala și 3% merg la culcare flămânzi.

La fiecare 1.000 de nașteri mor 7 nou născuți, iar unul din doi părinți crede că bătaia e ruptă din Rai.

Raportul este un îndemn pentru autoritățile din România să își îndeplinească angajamentele de a îmbunătăți și respecta drepturile copiilor astfel încât să aibă însă la o viață educată, sănătoasă, lipsită de violență în care să poată lua propriile decizii.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI -1°C 5°C
IASI -4°C 5°C
CLUJ -4°C 0°C
CONSTANTA -1°C 6°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -4°C 2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI