Au preluat ștafeta de la adulți. Copii care se implică în acțiuni împotriva sărăciei, abuzului și violenței față de micuții mai puțin norocoși

22 noiembrie 2019, 14:30

Daria este în clasa a XII-a și de câțiva ani se implică activ în protejarea drepturilor copiilor. Este voluntar în două organizații.

Daria Stoica, voluntar Terre des Hommes și Salvați Copiii: În 12 ani nu am întâlnit decât o singură persoană cu dizabilități și un singur copil de etnie romă pentru ca apare segregarea socială, nu sunt lăsați să se integreze în clase de copii normali.

Statisticile sunt îngrijorătoare. Aproape o treime dintre copiii din România trăiesc în sărăcie. Organizațiile care apără drepturile copiilor arată că anual peste 46.000 de copii abandonează școala și 3% merg la culcare flămânzi.

La fiecare 1.000 de nașteri mor 7 nou născuți, iar unul din doi părinți crede că bătaia e ruptă din Rai.

Raportul este un îndemn pentru autoritățile din România să își îndeplinească angajamentele de a îmbunătăți și respecta drepturile copiilor astfel încât să aibă însă la o viață educată, sănătoasă, lipsită de violență în care să poată lua propriile decizii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă