Haos pe platforma de vaccinare: Oamenii au mers kilometri întregi pentru a se vaccina la data programată, dar centrul nu era deschis

Zeci de oameni bătrâni şi bolnavi au bătut degeaba kilometri întregi la centrul de vaccinare la care erau programaţi. Unii au încercat toată săptămâna, dar degeaba! Singurul centru de vaccinare din Olteniţa, municipiu cu aproape 30 de mii de suflete, a rămas închis până la începutul lui martie. Nu sunt destule vaccinuri, se plânge primarul. Lipsa dozelor e o problemă în multe locuri din ţară.

22 Ianuarie 2021, 20:24 Știrile TVR |
Haos pe platforma de programări, oameni puși degeaba pe drumuri
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

O femeie de peste 70 de ani cu multe boli cronice a fost înştiinţată să se prezinte în 18 ianuarie la singurul centru de vaccinare din municipiul Olteniţa, în Călăraşi. Surpriză, însă: centrul amenajat în sala de sport a unei şcoli nu funcţiona.

Reprezentanţii DSP spun că era imposibil să fie deschis centrul pe 18 ianuarie: de-abia pe 20 au reuşit să formeze echipele complete pentru vaccinare. 33 de oameni se înscriseseră în două zile cât au fost deschise programările pentru Olteniţa pe platforma oficială.

Programările depind şi de dozele de vaccin care intră în ţară. Comitetul naţional pentru vaccinare a cerut STS să actualizeze platforma de programare pentru a permite continuarea programărilor din 1 martie, în centrele deja existente. În scurt timp, vor fi deschise noi centre în fiecare județ și vor putea fi făcute programări și din 8 februarie.

Primăria din Olteniţa a anunţat pe site că vaccinarea în municipiul cu 27 de mii de suflete va începe pe 1 martie. Dar în acea zi nu se pot face programări. În alte opt zile, toate locurile sunt epuizate.

Şi alţi edili se plâng că sunt prea puţine doze alocate.

Autorităţile dau asigurări că toate persoanele care au primit primit doză de vaccin vor avea rezervată şi a doua doza. Deşi cantitatea de vaccin primită de la Pfizer s-a înjumătăţit din motive de producţie, din tranşele livrate săptămânal vor fi rezervate dozele de rapel. Nu se pune problema amânării, spun oficialii, deși, potrivit studiilor, rapelul poate fi făcut şi după 42 de zile.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI