Au luat 10 la Bacalaureat fără nicio oră de meditație și acum vor să studieze în țară sau în străinătate. Însă vor să profeseze, cândva, acasă

Media 10 la Bacalaureat, fără nicio oră de meditaţie. Pare de necrezut, dar se poate. Au demonstrat-o doi elevi care au obținut media maximă la examenul maturității și acum vor să studieze Dreptul. Unul în ţară, celălalt în Germania. Anul acesta, doar 112 candidați au reușit să ia zece pe linie la Bacalaureat.

 

06 Iulie 2021, 12:06 (actualizat 06 Iulie 2021, 21:15) |
Absolvenți de 10

ŞTEFANIA IACOB: “Îmi doresc foarte mult să plec în Germania, să studiez Dreptul și visul meu este să urmez o carieră în diplomație. Să reprezint România pe plan extern”.

Ştefania Iacob este o elevă de nota zece de la Colegiul Național "Spiru Haret" din Capitală. Tânăra a învățat singură pentru examenul de Bacalaureat și a luat 10 pe linie. Nu i-a fost ușor, mai ales în ultimul an când școala a fost mai mult online, dar dorința de a studia Dreptul Internațional la o universitate din Germania a fost mai presus de orice.

ŞTEFANIA IACOB: “Bac-ul se poate lua cu nota perfectă fără meditații, dacă suntem atenți la oră, concentrați și dacă am avut profesori, ca în cazul meu, profesori să ne ajute la orice oră”.

Și Răzvan a reuşit să ia zece pe linie la examenul maturității, fără meditații. Tânărul a absolvit Liceul Dimitrie Cantemir din Iaşi și a înțeles că doar educaţia îl poate salva dintr-un mediu în care nu ar fi avut niciun viitor. Locuiește în comuna Ipatele, unde aproape toţi locuitorii trăiesc din veniturile obţinute din agricultură.

RĂZVAN MOGÂLDEA: “Munca se pare că a dat roade și rezultatul a fost pe măsură. Mai departe aș vrea să urmez Facultatea de Drept a Universității "Alexandru Ioan Cuza”.

Și Bianca a promovat Bacalaureatul cu zece. Și la fel ca mulți colegi de-ai săi, își va continua studiile în străinătate.

BIANCA ENI: ”Am decis după foarte mult timp să mă duc în Olanda, o să studiez computer science la Eindhoven, o universitate tehnică foarte bună. Dacă oportunitatea îmi priește, o să mă întorc în România, pentru că nicăieri nu e ca acasă”.

CRISTI ENI: “I-am spus foarte clar de acum patru ani. Este altceva, altă cultură și acolo meritrocrația este într-adevăr ceea ce este. Am încurajat-o să plece în afară”.

Anul acesta, doar 112 candidați au luat zece pe linie la Bacalaureat, jumătate față de anul trecut. Iar cei mai mulți dintre ei au fost deja admiși la universități de prestigiu din Olanda, Germania și chiar Statele Unite.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 0°C 3°C
CLUJ 2°C 6°C
CONSTANTA 8°C 12°C
CRAIOVA 7°C 7°C
BRASOV 3°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI