Au inhalat o noapte întreagă monoxid de carbon de la un generator folosit pentru a face lumină. 10 membri ai unei familii din Ialomița au fost salvați sâmbătă dimineață

14 decembrie 2019, 11:11

Dintre cei 8 aduşi la Spitalul Municipal Urziceni, doar 3 adulţi mai sunt internaţi şi asta pentru că cei 4 copii și mama unuia dintre ei au mers cu ambulanţele la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, a transmis Antonița Ioniță, corespondent TVR, pentru Telejurnal 14.00.

Tuturor li s-a administrat oxigen, însă pentru că laboratorul spitalului nu are program în weekend, pentru a fi monitorizaţi corect s-a considerat că e mai bine transferarea lor în Bucureşti.

Totul a pornit de la un generator pe benzină, un generator care a funcţionat până vineri seară în faţa locuinţei unde stau toate cele 10 persoane ale familiei Drăgoi.

Vineri seară, pentru că generatorul pornea greu, s-au gândit să îl bage pe holul locuinţei. Au simţit mirosul de gaze de eşapament care se degajă atunci când funcţionează un generator pe benzină, însă nu au dat importanţă până în momentul când, dimineaţă, li s-a făcut rău tuturor.

Au avut dureri de cap, ameţeli şi mulţi dintre ei au vomitat. Atunci au decis că este bine să sune la 112.

Familia Dragoi locuieşte într-o locuinţă insalubră de la marginea satului Armăşeşti de mai bine de 13 ani. Membrii familiei folosesc generatorul de mai bine de două săptămâni, pentru că de atunci nu au mai avut sursă de curent electric.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă