Au început probele pentru încălzirea instalaţiilor de termoficare din Capitală. Bucureștenii se tem de facturi uriașe, dar și de avarii

Termoenergetica a început încărcarea cu apă a conductelor din București şi face teste de presiune. Pregătirile pentru sezonul rece vin pe fondul temerilor că facturile la întreținere vor exploda, în timp ce bucureștenii vor face din nou frigul în case sau nu vor avea apă caldă.

20 Septembrie 2021, 15:01 (actualizat 20 Septembrie 2021, 20:31) Știrile TVR |

Termoenergetica pregăteşte instalaţiile pentru iarnă, iar Consiliul General trebuie să aprobe din nou menţinerea subvenţiei la gigacalorie în Capitală. Toată lumea este însă îngrijorată de facturile uriaşe care vor urma, dar şi de avariile care vor întrerupe furnizarea căldurii și a apei calde.

Bucureștenii sunt foarte îngrijorați de creșterea facturilor cu încălzirea, care se adaugă celor pentru energie electrică şi gaze.

Radu Opaina, de la Federația Asociațiilor de Proprietari, estimează că întreținerea la bloc va fi chiar și de 4 ori mai mare, dacă nu va fi subvenționată din nou de Primăria Capitalei.

Consiliul General al Municipiului București discută în octombrie menținerea subvenției în condiţiile în care prețul energiei electrice și al gazelor naturale s-a majorat cu peste 20 %. Primăria Capitalei a accesat 200 de milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru înlocuirea țevilor vechi și ruginite, însa licitația pentru alocarea şantierelor va fi abia în noiembrie, ceea ce înseamnă că lucrările de modernizare pe mai multe tronsoane ar putea începe cel mai devreme în primăvară.

Data exactă pentru fiecare zona va fi afișată la scările blocurilor. Livrarea căldurii va începe însă în momentul în care, trei nopți la rând, temperatura aerului va scădea sub 10 grade Celsius.

Verificările din această perioada nu sunt o garanție că bucureștenii vor avea caloriferele calde în această iarnă. Rețeaua este veche, iar primăria abia a reușit să înlocuiască 15 km de țevi din cei o mie câți are sistemul de furnizare a agentului termic.

Anul trecut, peste 240.000 de locatari au avut probleme din cauza lipsei căldurii și a apei calde.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI