Au început probele din cadrul simulării examenului de bacalaureat. La limba și literatura română poezia a ridicat cele mai multe probleme elevilor

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a (seral/frecvenţă redusă) de liceu au susținut, luni, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Aproape 150 de mii de elevi își testează cunoștințele trei zile la rând. Este poate cea mai afectată generație de pandemie. Le-a confiscat jumătate din anii de liceu.

28 Martie 2022, 08:23 (actualizat 28 Martie 2022, 20:56) Știrile TVR |

Cei mai mulți dintre elevi nu au ieșit prea fericiți de la examenul de Limba si literatura română. Ca de obicei, subiectul al treilea a pus cele mai multe probleme.

Elevii au avut de redactat un eseu despre particularitățile unei poezii de Tudor Arghezi la profilul real și particularitățile unei poezii de Ion Barbu la profilul uman.

E momentul adevărului pentru examenul maturității. Aproape toți fac meditții și, chiar și așa, dacă mâine ar da bacalaureatul, rezultatele lor ar fi modeste.

Orice elev care a ținut pasul cu materia putea rezolva subiectele, spun profesorii.

Aproximativ 120.000 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a au participat la prima probă a simulării examenului de bacalaureat. Opt copii au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Notele nu vor fi trecute automat în catalog, ci doar la solicitarea scrisă a elevilor.

Marţi va avea loc proba obligatorie a profilului probă scrisă, iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 31 martie probă scrisă la Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Proba va începe la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Elevii din clasa a VIII-a de gimnaziu vor susţine simularea Evaluării Naţionale în zilele de 4 aprilie (proba scrisă la Limba şi literatura română) şi 5 aprilie (proba scrisă la Matematică).

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 6 aprilie proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi afişate pe 14 aprilie.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI