Au început pregătirile în Europa pentru deschiderea sezonului turistic de vară. Pandemia a afectat serios turismul

9 mai 2020, 21:48

Pe o plajă situată la 12 km de Lisabona, polițiști echipați cu dispozitive de sonorizare speciale îi informează pe localnici că trebuie să respecte distanțarea socială și restricțiile. Nu este permisă intrarea în apă, iar accesul pe plajă este limitat.

Și în nord- vestul Spaniei se fac pregătiri pentru deschiderea sezonului estival de la jumătatea lunii viitoare. Pe o plajă superbă, primarul stațiunii le prezintă jurnaliștilor măsurile preconizate astfel încât turiștii să se simtă în siguranță.

În Bulgaria, starea de urgența se ridică pe 13 mai. Ministrul turismului a anunțat la televiziunea publică deschiderea hotelurilor mici, unde vor fi măsuri de igienă suplimentare. Turismul intern va fi privilegiat, iar plajele vor fi amenajate până pe 1 iunie. Nu este clar când vor fi primiți turiștii străini.

Și Croația se adaptează noii realități impuse de noul coronavirus. Comparativ cu Grecia, turiștii pot ajunge aici cu mașină, în câteva ore, din multe țări europene, ceea ce, susțin experți în domeniu, poate fi un avantaj.

Restaurantele, cafenelele sunt închise acum, iar străzile sunt pustii în multe zone turistice de la Marea Adriatică. În peninsula Istria nu s-au înregistrat noi infectări de două săptămâni, așa că oficialii locali se pregătesc pentru vizitatori. 20 de milioane de turiști au vizitat Croația anul trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite