Au început Jocurile Paralimpice de la Tokyo, la care participă și șapte sportivi români. Eduard Novak vrea să devină primul ministru medaliat din istorie

24 august 2021, 20:08

Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, țintește să devină primul ministru din istorie medaliat la Jocurile Paralimpice.

La 16 zile de la încheierea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, împăratul Japoniei, Naruhito, a declarat oficial deschise Jocurile Paralimpice în cadrul ceremoniei de deschidere de pe Stadionul Naţional din capitala Japoniei.

Competiţia se va disputa, la fel ca și Jocurile Olimpice, fără spectatori, din cauza pandemiei de COVID 19, între 24 august şi 5 septembrie.

4.400 de sportivi vor lupta pentru cele 539 de medalii puse în joc, între ei și 7 sportivi din România, care vor concura la 5 discipline: tenis de masă, judo, atletism, ciclism și tir cu arcul.

Tricolorii țintesc câștigarea a trei medalii.

Purtătorii de drapel ai delegației României au fost Tabita Vulturar și Alex Bologa, iar la defilare au mai participat Bobi Simion, Octavian-Vasile Tucaliuc și Eugen Patru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite