Au început Jocurile Invictus. Sportivii noștri, vizitați de ministrul Apărării și de șeful Statului Major

24 septembrie 2017, 14:52

Cei 15 sportivi militari care reprezintă România la Jocurile Paralimpice Invictus au fost încurajaţi înainte de competiție de Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, şi de şeful Statului Major, generalul Nicolae Ciucă.

Ministrul Apărării Naționale, MIHAI FIFOR: „E o ocazie unică pentru mine să pot să stau în faţa dumneavoastră şi să mă înclin în faţa dumneavoatră. Nu cred că e dovadă mai mare de bărbăţie şi de curaj şi de fortă de a înfrunta viaţa decât arătaţi dumneavostră în momentele astea”.

Șeful Statului Major General, gen. NICOLAE CIUCĂ: „Am căutat ca prin această participare să întărim tot ceea ce înseamnă statutul militarului român în teatrul de război și avem toate atuurile astăzi să putem să ne mândrim că am reuşit să venim, să participăm”.

Sportivii le-au spus oficialilor că şi-ar dori ca, la ediţia de anul viitor, România să fie reprezentată de o echipă mai numeroasă. Deocamdată, sportivii noştri concurează la şase discipline individuale – tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la simulator, haltere, ciclism, înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând.

Ministrul Mihai Fifor şi generalul Nicolae Ciucă au urmărit ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice Invictus, la care a asistat şi Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii. Aceasta a fost prima vizită externă făcută de Melania Trump fără soţul său, Donald Trump.

MELANIA TRUMP, Prima Doamnă a SUA: „Luaţi spiritul acela de luptă pe care ştiu că îl aveţi şi veniţi acasă cu medaliile de aur”.

La Toronto, Melania Trump a stat de vorbă 20 de minute şi cu Prinţul Harry, pe care l-a invitat la Casa Albă. Harry, sub patronajul căruia se desfăşoară competiţia, a venit la ceremonie împreună cu iubita lui, actriţa Meghan Markle. Deşi ea a stat printre spectatori, destul de departe, aceasta a fost prima apariție în public a celor doi, ca un cuplu.

Jocurile Paralimpice Invictus sunt dedicate militarilor răniţi în războaie. La ediţia de anul acesta sunt 550 de concurenţi, din 17 ţări.

Televizunea Română va difuza, în exclusivitate, imagini de la eveniment, prin trimişii speciali în Canada – corespondentul Alina Grigore şi directorul de imagine Silviu Andrei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite