Au început înscrierile pentru vizita Papei Francisc la București. TVR este partener media al evenimentului

29 martie 2019, 14:43

Cei care doresc să participe, pe 31 mai, la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie de la Catedrala ”Sfântul Iosif”, prezidată de Papa Francisc, se pot înscrie pe platforma inscrieri.papalabucuresti.ro, lansată vineri de către Arhiepiscopia Romano-catolică de Bucureşti.

Înscrierile se fac până pe 30 aprilie, iar locurile nu sunt limitate.

Atenție însă, în ziua evenimentului, pelerinii vor trebui să aibă la ei un cod de bare pe care îl primesc după înscriere pe adresa de e-mail. Doar pe baza acestuia vor avea acces în zona delimitată din jurul Catedralei. O zonă care încă nu a fost stabilită cu exactitate, însă va include în mare, străduțele din jur.

Reprezentanţii Bisericii Catolice estimează că vor veni aproximativ 20.000 de pelerini.

Potrivit comisiei care se ocupă de organizarea vizitei Papei la București, în momentul în care suveranul Pontif va oficia Sfânta Liturghie, în Catedrala Sfântului Iosif vor avea acces doar delegațiile și oficialitățile. Aproximativ o mie de persoane.

Atât la București cât și în celelalte orașe pe care Sfântul Părinte le va vizita, organizatorii se bazează foarte mult și pe sprijinul pelerinilor. Și aceștia se pot înscrie pe o platformă online.

Părintele Florea îi va coordona pe voluntarii care se vor ocupa de evenimentul de la Blaj din 2 iunie. Orașul, care are 22.000 de locuitori, trebuie să primească peste 100.000 de pelerini, astfel că organizarea trebuie să fie perfectă.

Suveranul Pontif va vizita țara noastră între 31 mai și 2 iunie.

TVR este partenerul oficial al vizitei Sfântului Părinte în România și va transmite în direct toate evenimentele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite