Au început filmările la Moromeții III. Niculae Moromete va fi interpretat de Alex Călin, actor la Teatrul Excelsior

25 martie 2023, 19:37

Regizorul Stere Gulea a ales ca pentru ce-al de-al treilea film din seria Moromeții să vină cu un scenariu original. Construiește povestea lui Niculae Moromete, acum un scriitor ajuns în plină maturitate artistică, dar ne lasă și un portret al lui Marin Preda.

Stere Gulea, regizor: Un om corect, un om extraordinar de sensibil și vulnerabil, era un tip ambițios efectiv. Un om care încerca să rămână cât putea el mai mult cu ceea ce vroia, cu ceea ce spera.

Imaginile semnate Vivi Drăgan Vasile vor avea accente speciale.

Vivi Drăgan Vasile, director de imagine: Se va intra din document în ficțiune, pe nesimțite, în patru locuri din film, sugerând astfel și o anumită trăsătură a filmului, că el are o anumită amprentă de autentic.

Niculae Moromete va fi interpretat de Alex Călin. Actorul Teatrului Excelsior îl va încarna practic pe însuși Marin Preda. Un scriitor complex, un om care a scris, a iubit și a supraviețuit obsedantului deceniu. Poveștile sale de dragoste cu Aurora Cornu și Nina Cassian completează atmosfera unei perioade istorice crâncene.

Alex Călin, interpretul lui Niculae Moromete: N-o să spun ce, dar de-a lungul filmului se întâmplă niște lucruri care ajung să se pună în fața acestei negocieri cu prorpia conștiință: cât pot să mai fac, cât pot să mai închid ochii, cât pot să mai scriu despre niște lucruri care sunt total diferite de viața adevărată a oamenilor, a țăranilor, care-și câștigă cu greu existența și noi scriem, ne facem că lucrurile astea nu se întâmplă.

Olimpia Melinte, interpreta Verei (Nina Cassian): O știam pe Nina Cassian, dar am descoperit-o altfel. Asta sper să se vadă în film, iubirea dintre ei doi și ce a însemnat iubirea asta și cât de mult i-a frământat, i-a chinuit și poate i-a și împlinit, pe alocuri.

În distribuție revin nume mari din Moromeții II, precum Dana Dogaru și Horațiu Mălăele.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite