Au început Evaluările Naționale pentru elevii claselor a VI-a

12 mai 2021, 07:34

Testarea verifică nivelul cunoştinţelor acumulate în peste un an de pandemie. Probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ.

În Bucureşti, ca în majoritatea şcolilor din ţară, testarea a început la ora 11.

Elevii au avut la dispoziţie 60 de minute să rezolve exerciţiile la Limba română şi o limbă străină.

Testele elaborate au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale.

Daniela Voinea, directorul Şcolii Gimnaziale „Sfinţii Voievozi”, București: „În urma acestei evaluări, copiii nu primesc nici note nici calificative, în funcție de răspunsuri se vede progresul lor școlar, modalitatea lui de a asimila materia parcursă în clasele a V-a și a VI-a, pe aria curriculară, limbă și comunicare, astfel încât mai departe, etapa VII-VIII, părinții și implicit copiii să știe, în general, pe ce ar trebui să se axeze în continuare”.

Mare parte dintre elevii de clasa VI-a din ţară nu au mai făcut şcoală cu prezenţă fizică din toamnă. Rezultatele testării vor reflecta de data aceasta şi nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie. Mâine vor da proba de matematică şi ştiinţele naturii. Până la finalul acestei luni vor susține Evaluarea Naţională și colegii lor din clasele mai mici, de a IV-a și a II-a.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite