Au fost reluate căutările leului de la Târgoviște. Animalul este de negăsit

Au fost reluate căutările la Târgoviște, acolo unde miercuri au fost emise mai multe mesaje Ro Alert care anunțau că un leu se plimbă liber prin oraș. Mai mulți localnici susțin că au văzut animalul cu ochii lor, însă jandarmii și polițiștii mobilizați nu i-au dat de urmă.

13 Mai 2022, 13:42 (actualizat 13 Mai 2022, 13:47) Știrile TVR |

Gradina zoologică din oraș are două perechi de lei, însă aceștia au fost în permanență în adăposturile lor.

Zeci de jandarmi, polițiști și pompieri au fost mobilizați pentru a doua zi la rând în Târgoviște. Leul este căutat pe câmpurile din preajma cartierului Priseaca, unde a fost semnalată ieri prezența animalului sălbatic. La căutări au fost aduși și câini de vânătoare și au fost ridicate drone care survolează orașul.

Vasile Lupașc, profesor de istorie și campion mondial la karate e cel care a alertat autoritățile. Ieșise la plimbare cu soția când a văzut animalul.

Și alți localnici susțin că au văzut animalul.

În zonă, până nu demult, a funcționat o menajerie particulară într-un spațiu de petrecere a timpului liber.

Liviu Cobianu, şeful Serviciului Sănătate Animale, Direcţia Sanitar-Veterinară Dâmboviţa: Menajeria respectivă nu mai funcționează de ceva ani de zile. Are ordonanță de interzicere a activității și nu mai știm ce a fost în decursul timpului. Dacă se confirmă existența unui animal sălbatic în acest perimetru este clar că este deținut în condiții ilegale.

Autoritățile vor continua să caute leul.

Dacă va fi găsit, animalul va fi tranchilizat și dus într-un adăpost autorizat. Autoritățile vor trebui să afle și cine este proprietarul leului și în ce condiții îl deținea.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 2°C
IASI 3°C 2°C
CLUJ 6°C 3°C
CONSTANTA 10°C 5°C
CRAIOVA 6°C 2°C
BRASOV 6°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI