Au fost publicate modelele de subiecte pentru examenele naționale. Ministrul Educației cere monitorizarea lecțiilor desfășurate în sistem online

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că publică, luni, pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării subiectele pentru examenele naționale. Ministrul a mai făcut un apel către inspectorii școlari să monitorizeze lecțiile desfășurate în sistem online, pentru că în cadrul MEC vin tot mai des semnale că acestea nu se țin.

02 Noiembrie 2020, 12:54 (actualizat 02 Noiembrie 2020, 16:16) Știrile TVR |
Ministrul Educației, Monica Anisie / FOTO: Autor: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2021:

  • Model de subiecte Limba și literatura română – Evaluarea Națională 2021
  • Barem Limba și literatura română – Evaluarea Națională 2021
  • Model de subiecte Matematică – Evaluarea Națională 2021
  • Barem Matematica – Evaluarea Națională 2021

Aproximativ un milion de copii învaţă online, a declarat, luni, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, într-o conferinţă de presă desfăşurată de Biblioteca Centrală Universitară

Ministrul Educației a făcut un apel către inspectorii școlari să monitorizeze lecțiile desfășurate în sistem online, pentru că în cadrul MEC vin tot mai des semnale că acestea nu se țin.

Monica Anisie a spus, într-o conferință de presă, luni, că are semnale că orele desfășurate în sistem online nu prea au loc, astfel că cere sprijinul Inspectoratelor Școlare din județe pentru monitorizare.

„Fac un apel către inspectorii școlari, generali, generali adjuncți și inspectorii școlari din cadrul Inspectoratelor Școlare să intensifice activitatea de monitorizare a lecțiilor desfășurate în sistem online. Spun acest lucru pentru că în cadrul MEC vin tot mai dese semnale că nu se desfășoară aceste activități didactice în sistem online. Ministerul Educației va realiza în această perioadă împreună cu inspectoratele școlare activități de inspecție, de monitorizare”, a spus Anisie, potrivit Mediafax.

La activitățile de monitorizare și-au anunțat dorința de a participa și sindicatele, a mai spus Anisie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că va publica, luni, pe site-ul Ministerului Educației și Cercetării subiectele pentru examenele naționale.

Anisie a anunțat, într-o conferință de presă, că modelele pentru subiectele de la examenele național vor fi publicate luni.

„Publicarea modelelor pentru examenele naționale... vă anunțăm că astăzi (luni – n.r.), după această conferință de presă, vor fi publicate modelele pe site-ul Ministerului Educației”, a spus Anisie.

Nu este prima dată când ministrul Educației este întrebat despre modelele de subiecte pentru examenele naționale, pe care, de această dată, a decis să le publice.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI