Au fost identificaţi doi adolescenţi care trimiteau mesaje de ameninţare unei eleve din Galaţi. Ei susţin că a fost doar o glumă

27 ianuarie 2020, 19:31

„Gluma” celor doi băieți au înspăimântat-o pe fata de 13 ani. Timp de aproape o lună, ea a ieșit din casă doar însoțită de părinți.

Mesajele, extrem de vulgare, au fost trimise fără oprire. Nici măcar atunci când familia a depus plângere la poliție, acestea nu au încetat.

Cei doi foloseau o aplicație mobilă care le permitea să-și ascundă numărul de telefon. Au sperat că nu vor fi niciodată identificați.

Reprezentanții firmei din Germania, care deține aplicația mobilă, le-au spus poliţiştior că mesajele au fost trimise din localitate. Mai mult, unele dintre ele au fost trimise chiar de pe contul personal al minorei.

Polițiștilor le-a fost apoi foarte ușor să dea de urma celor doi.

Familia susține că mesajele amenințătoare au încetat, însă nu sunt convinși că polițiștii au găsit adevărații vinovați.

Cel care a fost ințial acuzat pentru amenințare este acum mulțumit că poliția a făcut lumină în acest caz.

Specialiștii le recomandă părinților să nu își lase copiii nesupravegheați în lumea virtuală. Chiar dacă elevii primesc la școală noțiuni elementare despre amenințările de pe internet.

Minorul de 13 ani nu răspunde penal pentru fapta sa, însă cel de 15 ani va fi supus unei expertize psihiatrice și dacă se va dovedi că a avut discernământ în momentul în care a trimis mesajele, el poate fi cercetat pentru amenințare și hărțuire.

 

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite