Au fost găsite trupurile muncitorilor prinși sub dărâmături la fosta mină Uricani. Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă

16 aprilie 2020, 11:40

Trupul primului bărbat descoperit a fost al celui care manevra excavatorul atunci când s-a produs accidentul. Avea 41 de ani. Salvatorii l-au extras cu greu de sub o placă de beton. La scurt timp, au dat și peste trupul colegului acestuia, şoferul camionului, în vârstă de 31 de ani.

Cei doi muncitori erau angajații firmei care lucra la ecologizarea terenului. Iar astăzi, turnul, înalt de aproape 60 de metri, urma să fie detonat.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

____________________________________

ACTUALIZARE Au fost găsite trupurile ambilor muncitori prinși ieri sub dărâmături. Bărbați aveau  30, respectiv 41 de ani.

Echipele de căutare-salvare au identificat locul în care se află prinsă sub dărâmături prima victimă de la Uricani. Este vorba despre șoferul care lucra pe excavator în momentul în care s-a produs prăbușirea turnului cu skip al minei Uricani, care are leziuni incompatibile cu viața.

Trupul bărbatului a fost identificat sub o placă de beton, grea de câteva tone. Informațiile de la fața locului arată că acesta nu prezintă semne de viață, iar leziunile suferite de acesta sunt incompatibile cu viața.

Trupul bărbatului, șoferul de excavator din Petrila, a fost găsit în zona mașinii de extracție, adică în partea de sus a puțului cu skip.

Bărbatul este cel care a fugit de  pe excavator în momentul în care a văzut că puțul se prăbușește. Potrivit unor surse, puțul cu skip, pregătit pentru detonare pentru astăzi, a căzut necontrolat și și-a schimbat, în cădere, traiectoria. Dacă reușea să mai parcurgă câțiva metri, cel mai probabil șoferul excavatorului ar fi scăpat cu viață.

Echipele de la fața locului încearcă acum să scoată trupul bărbatului de sub placa de beton. Operațiunea nu este una ușoară însă, din cauza resturilor de beton, dar și a fierului și sârmelor cu ajutorul căruia a fost construit puțul cu skip.

Un turn de extracţie al cărbunelui de la fosta exploatare minieră din Uricani s-a prăbuşit miercuri, iar doi oameni au fost prinşi sub dărâmături.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite