Au fost deschise 299 de centre cu 487 de fluxuri de vaccinare pentru a doua etapă a campaniei de imunizare. Peste 233 de mii de români s-au vaccinat, 803 au avut reacții adverse

În a doua etapă a campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 au fost deschise 299 de centre de vaccinare cu 487 de fluxuri de vaccinare, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei, într-o conferință de presă. Peste 233 de mii de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, de la startul campaniei, iar până în acest moment s-au înregistrat 803 reacții adverse comune și minore.

19 Ianuarie 2021, 15:52 (actualizat 19 Ianuarie 2021, 16:26) Știrile TVR |
Conferinta de presa
Conferinta de presa
Vaccin anti-COVID-19

"În ceea ce priveşte etapa a doua de vaccinare, după cum știm a început pe data de 15 ianuarie cu vaccinarea personalului şi a beneficiarilor din centrele medico-sociale și centrele rezidențiale. În data de 18 ianuarie, la ora 17,00, erau vaccinate 7.694 de persoane din centrele medico-sociale, din 34 de județe. La acest moment avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de cabinete de vaccinare, de puncte de vaccinare. Pentru etapa a doua, strict pentru etapa a doua, avem 299 de centre, totalizând 487 de fluxuri de vaccinare sau puncte de vaccinare. Restul centrelor continuă activitatea pentru finalizarea etapei unu de vaccinare", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că platforma de programare a fost pusă în funcţiune începând cu data de 15 ianuarie pentru beneficiarii etapei a II-a de vaccinare.

Primele două centre cu zece puncte de vaccinare, amenajate în cadrul Romexpo, se deschid de miercuri. Acestea au primit avizul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi sunt dotate corespunzător pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului de vaccinare.

În cadrul centrelor, sunt stabilite fluxuri clare pentru persoanele care se vor prezenta la vaccinare.

Există o zonă de primire în care cetăţenii sunt înregistraţi, o zonă de aşteptare, zona de vaccinare propriu-zisă şi o zonă de aşteptare post vaccinare, toate cu respectarea distanţei sociale.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 4°C
IASI 5°C 2°C
CLUJ 4°C 0°C
CONSTANTA 15°C 4°C
CRAIOVA 6°C 3°C
BRASOV 6°C 0°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI