„Au fost copii care au filmat şi li s-au luat telefoanele şi s-au şters filmările”. Noi acuzaţii la Şcoala „Alexandru Vlahuţă” din Iaşi

5 mai 2017, 19:08

Acestea sunt metodele educative ale învăţătoarei din Iaşi. Femeia târăşte pe jos elevii de clasa a III-a şi îi loveşte fără milă. Copiii încearcă, disperați, să se apere. Sunt traumatizați și le este frică. Mama unuia dintre copiii bătuți a avut curajul să mărturisească și alte episoade violente.

Mama unuia dintre copiii bătuţi de învăţătoare: “Mai sunt şi alţi copii care au fost loviţi. Au fost copii care au filmat şi li s-au luat telefoanele şi s-au şters filmările. Şi băiatul meu, în trecut, nu pot să vă spun exact când, acum ceva timp, tot aşa a filmat, i-a luat telefonul şi a şters filmările când a filmat cum dădea în alţi copii”.

Unii părinţi spun chiar că bătăile sunt obişnuite în toată şcoala. Iar în alte clase s-ar petrece scene asemănătoare.

Directoarea scolii își apără profesorii. Spune că părinții nu au reclamat până acum niciun comportament abuziv.

Inspectoratul, Poliția și Comisia de disciplină a Școlii „Alexandru Vlahuță” fac anchete în cazul învățătoarei filmate. Aceasta nu poate fi, însă, audiată, pentru că a intrat în concediu medical chiar de astăzi, fără a da niciun fel de explicații.

Săptămâna viitoare vom ști dacă ancheta se va extinde și în cazul altor cadre didactice.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite