Au făcut trafic cu sânge. Este acuzaţia şocantă adusă unor angajaţi ai Centrului de transfuzii din Craiova

15 martie 2017, 13:23

Cei doi angajaţi de la Centrul de transfuzii sangvine din Craiova au fost ridicaţi în urma unui flagrant. Este vorba despre un asistent medical şi de o angajată la Registratură.

Cei doi sunt acuzaţi de procurori că solicitau bani pentru a le da sânge bolnavilor care aveau nevoie de transfuzii. Ar fi cerut pentru o pungă de sânge între 100 şi 200 de lei.

Reţeaua care trafica sânge uman a fost monitorizată timp de 6 luni.

Directorul Centrului de transfuzii din Craiova spune că nu ştia cu ce se ocupau cei doi angajaţi din subordinea sa.

Vă reamintim că descinderile de la Centrul de transfuzii din Craiova vin la câteva săptămâni după moartea a doi pacienţi de la spitalul Filantropia din oraş, în urma unor transfuzii greşite.

Surse din anchetă spun că un ofiţer al DGA s-ar fi dat drept cumpărător de sânge. Un medic şi o asistentă ar fi fost prinşi în flgrant în timp ce au încercat să-i vândă pungi cu sânge donat în centru, a transmis corespondentul TVR Tiberius Muşuroi.

Procurorii sunt acum la Centrul de Transfuzii din Craiova de unde ridică saci de documente. Nu se cunosc prea multe detalii, dar surse din anchetă spun că angajaţi ai centrului ar putea fi implicaţi în vânzarea sângelui donat, a transmis corespondentul TVR Adriana Marcu pentru Telejurnal.

Percheziţiile vin la câteva săptămâni după moartea a doi pacienţi de la Spitalul Filantropia din Craiova. Aceştia au decedat la scurt timp după ce le-au fost făcute transfuzii greşite.

Conducerea spitalului a constatat atunci că personalul medical din Secţia de Hematologie nu a respectat procedurile specifice la administrarea de sânge şi derivate sanguine. Spitalul a fost amendat, la fel şi medicul de gardă şi cele două asistente care s-au ocupat de pacienţi.

Sunt mai multe anchete în desfăşurare, inclusiv a poliţiei. Şi Avocatul Poporului s-a autosesizat în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Mașinile fabricate în România cuceresc piețele europene

Incendiu la Craiova: Mai multe familii au rămas fără casă