Au apărut primele imagini cu raidul american din nordul Siriei în care a murit liderul ISIS, Abu Bakr Al Baghdadi

31 octombrie 2019, 12:22

Sunt imagini cu fiecare etapă a operațiunii. Trupele americane de comando trag asupra jihadiștilor din complexul de tuneluri și ascunzători în care se afla al Baghdadi.

Gen. Kenneth McKenzie, comandant CENTCOM: „Cinci membri ISIS erau în interior şi ameninţau trupele noastre. Nu au răspuns la somaţiile de a se preda, strigate în arabă. Erau patru femei şi un bărbat.”

După un prim schimb de focuri, în care primii jihadiști întâlniți au fost eliminați, trupele americane de comando au pătruns în clădire și au descoperit că Baghdadi se ascundea într-un tunel. În momentul în care și-a dat seama că americanii îl capturează, Al Baghdadi s-a aruncat în aer. Tunelul în care era s-a surpat.

Gen. Kenneth McKenzie, comandant CENTCOM: „După uciderea, sinuciderea lui Baghdadi, trupele noastre au înlăturat resturile de tunel surpat şi au strâns resturi din trupul lui, pentru a face analizeze ADN.”

Al Baghdadi a fost identificat cu ajutorul mostrelor ADN care-i fuseseră prelevate când a fost la închisoare în Irak, acum 10 ani, și nu după un articol de lenjerie de corp, așa cum se anunțase inițial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă