Imaginile dezastrului! Momentul în care autocarul cu turiști greci a lovit limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii

26 decembrie 2022, 14:16

Pe imagini se poate vedea că autocarul a lovit limitatorul de înălțime la ora 14:21. Se observă cum autocarul a agățat bară cu partea de sus, iar această s-a prăbușit aproape instantaneu pe plafonul autocarului.

Specialiştii cred că tragedia a fost produsă de un cumul de factori.

”Au fost coroborate două cauze: pe de o parte greşeala făcută de şofer, iar motivul pentru care a făcut greşeala este oboseala. Conducea de 16 ore, este echivalentul stării de alcool sau droguri în organism. Această greşeală, făcută de şofer, a fost amplificată de infrastructură. Infrastructura trebuie gândită în aşa fel încât atunci când un şofer face o greşeală ingfrastructura să atenueze din efectele greșelii facute de șofer”, spune Titi Aur, trainer de conducere defensivă.

Majoritatea răniţilor au fost deja externaţi. Nu a fost şi cazul soţiei bărbatului decedat, care a suferit multiple răni în urma impactului. Rudele femeii cer că aceasta să fie transporată cu o ambulanță în Grecia pentru a continuă acolo procedurile medicale. Între timp, anchetă continuă în România. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat pentru G4Media că șuruburile de ancorare nu au ieșit, iar poartă a fost smulsă cu tot cu fier beton. Primarul susţine că nu este o greşeală de construcţie.

Specialiştii îl contrazic însă pe edil şi susţin că una din cauzele principale ale tragediei este şi modul în care a fost realizat pasajul.

”De la început pasajul a fost construit cu o problema majoră”, explică Valentin Ciobanu, expert în siguranţă Rutieră

Ambasada Greciei a mulţumit luni personalului medical din spitalele care au tratat răniţii după accidentul autobuzului turistic din Pasajul Unirii. În autocar se aflau 47 de cetăţeni greci. Unul dintre ei a murit, iar 23 au fost răniți.

Accident autocar, pasajul Unirii

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite