Au apărut noi modele pentru declarații pe propria răspundere și adeverințe emise de angajator. Formularele se pot descărca de pe site-ul stirioficiale.ro

26 martie 2020, 20:57

După intrarea în vigoare a restricțiilor de circulație, unele platforme online au pus la punct pagini pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere. Utilizatorii trebuie să scrie datele personale, inclusiv semnătura, care apoi apar într-un formular electronic.

Specialiștii în securitate cibernetică spun că nu se poate vorbi de o încălcare a legii. Dar atrag atenția că mai întâi utilizatorii trebuie să-și ia măsuri de siguranță.

Experții avertizează că în lipsa unor verificări minuțioase utilizatorii pot deveni victime ale unor tentative de phishing. Și chiar ale infractorilor care fură din locuințe.

Formularele-tip actualizate pentru adeverință de la angajator și pentru declarația pe proprie răspundere pot fi descărcate pe site-ul stirioficiale.ro.

În nouă varianta a declarației, numele și adresa vor fi trecute în spații predefinte, iar la motivul ieșirii din casă se bifează unul din cazurile deja scrise. Declarațiile pot fi completate, fie la calculator, fie de mână și trebuie să fie semnate.

Persoanele care prezintă declarațiile trebuie să aibă asupra lor și actul de identitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă