Au ținut să voteze chiar dacă se luptă cu boala. O echipă a Știrilor TVR a însoțit urna mobilă la Spitalul Marius Nasta din Capitală

De pe patul de spital, unde se luptă cu noul coronavirus și alte boli grave, mulți români au ținut totuși să își aleagă reprezentanții. Au votat cu gândul la o Românie care să arate altfel în primul rând din punctul de vedere al sistemului de sănătate, care în aceste vremuri de pandemie și-a arătat limitele și neajunsurile. Cei care au venit cu urna mobilă în spitale au fost nevoiți să respecte reguli stricte.

06 Decembrie 2020, 17:48 (actualizat 06 Decembrie 2020, 22:21) |
Au ținut să voteze chiar dacă se luptă cu boala
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pe Daniela, angajată a Institutului Marius Nasta și bolnavă de Covid 19, am găsit-o într-unul dintre saloanele spitalului. Încă de când a început pandemia, ca asistentă, a fost în linia întâi de luptă, dar s-a infectat și ea.

Cu toate că trece prin această încercare cumplită, a ținut să voteze și a solicitat alături de alți pacienți urna mobilă.

Și domnul Iancu a solicitat urna mobilă. De nouă zile este în spital și se luptă cu această boală nemilioasă.

Urna mobilă este instrumentul pe care-l au la îndemână, la orice scrutin electoral, persoanele care nu se pot deplasa la secția de votare.

Ceea ce fac acești oameni, dorința lor de a vota, chiar dacă în această perioadă trec prin momente extrem de grele, e un exemplu pentru cei care din comoditate sau din cu totul alte motive rămân acasă atunci când ar trebui să meargă la vot și să-și exercite acest drept.

Un număr de 12 pacienți au solicitat astăzi urna mobilă, din care trei sunt în pavilionul Covid, trei sunt în pavilionul de Tuberculoză, ceilalți sunt în pavilionul de Pneumologie și în secția de Chirurgie toracică, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta".

În trecut, votul în spital se derula extrem de rapid. Astăzi însă, prezența într-un spital Covid a unor reprezentanți ai secției de votare a implicat echipare și dezechipare.

Eforturile pe care le fac medicii, asistentele și restul personalului medical de aproape 10 luni de zile, stând îmbrăcați câte cinci, șase, opt ore pe zi în astfel de echipamente este unul uriaș. Noi suntem îmbrăcați de aproape două ore și deja simțim că este mult prea mult, mărturisește reporterul Diana Dumitrașcu.

La nivel național, peste 70.000 de persoane au votat la urna mobilă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 20°C
IASI 16°C 18°C
CLUJ 17°C 18°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 17°C 18°C
BRASOV 15°C 17°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI