Atrași de salariile mai mari din vest, sute de bucătari români părăsesc țara. Patronii de restaurante aduc forță de muncă din import

20 septembrie 2018, 09:18

Manuela Paraschivescu are o experiență de peste șase ani ca bucătar. A urmat cursurile uneia dintre cele mai prestigioase școli de gastronomie din Franța iar acum a deschis un restaurant în centrul Bucureștiului.

Cele mai mari probleme le-a avut cu angajările.

Atrași de salariile mai mari din vest, cei mai buni bucătari părăsesc șara. Și sunt sute care pleacă anual.

Patronii de restaurante își văd meniurile date peste cap pentru că mâncarea nu mai are același gust de fiecare dată când pleacă un bucătar.

Școlile de profil sunt puține și nu fac față cererii din partea hotelurilor și a restaurantelor.

În București, cel mai cunoscut este Colegiul Economic Viilor.

Reprezentanții Asociației Naționale a Bucătarilor şi Cofetarilor se gândesc deja să aducă forță de muncă din import. Recent, s-au dus în China de unde speră să facă recrutări.

Pentru început i-au învăţat pe chinezi cum se găteasc sarmalele și alte preparate tradiţionale românești.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Spania: Scădere record a numărului de şomeri