Atmosferă stranie în Herson. Trimisul special al Știrilor TVR, Alex Costache: E greu de descris în cuvinte – să auzi slujba atât de frumoasă în biserică, iar de afară explozii

26 februarie 2023, 15:08

„Dacă în noiembrie, imediat după eliberare, Piața Svoboda de aici, din Herson era însuflețită, era plină de oameni care se bucurau că au scăpat de ruși, acum este pur și simplu goală”, a transmis Alex Costache, pentru Telejurnal 14.00.

Tot mai mulți localnici au plecat din cauza bombardamentelor constante.

„Vreau să spun că atmosfera este una stranie tocmai din acest motiv, pentru că orașul este pustiu, iar pe fundal se aud constant explozii. Unele sunt atât de puternice, încât realmente îți îngheață sângele. Cu toate acestea, mai puteți vedea câte un trecător. Circulă autobuzele, iar aici, în spatele meu, este cinematograful Ucraina, este o terasă și se aude muzică tare, deși, v-am spus, nu sunt oameni, orașul este pustiu, este fantomă”, a precizat trimisul special al Știrilor TVR în Ucraina.

„Am fost mai devreme și la Biserica poloneză de aici din Herson și a fost pozitiv să vezi slujba, dar e greu de descris în cuvinte să auzi slujba atât de frumoasă în biserică, iar de afară se aud toate aceste explozii. Este într-adevăr un oraș părăsit. Au rămas în jur de 60 de mii de oameni din cei 300.o00 care erau înainte de război”, a adăugat el.

CITEȘTE și Echipa Știrilor TVR a ajuns la Herson, unde se aud explozii puternice, surprinse și în transmisiunea în direct. Orașul este atacat constant de forțele ruse

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite